Biljartvereniging

De Biljart Club ‘De Veldhoek’ is in september 2010 opgericht, meteen na de opening van het nieuwe dorpshuis. Op de eerste verdieping van het dorpshuis staat een officieel carambolebiljart (formaat 230×115 cm). Er wordt gespeeld in groepjes van 3-5 personen,  op de volgende vaste tijden:

maandagavond      v.a.19.00 uur
dinsdagavond        v.a.19.00 uur (damesavond)
woensdagmiddag  v.a.13.30 uur
woensdagavond    v.a.19.30 uur
donderdagavond   v.a.19.30 uur

Daarnaast is het altijd mogelijk om individueel gebruik van het biljart te maken.

Gewoonlijk wordt de spelsoort ‘Libre’ gespeeld , af en toe afgewisseld door een partijtje ‘Driebanden’, of ’10 over Rood’, of er wordt geoefend voor het 4-Ballen Toernooi dat jaarlijks in de laatste week (weken) van december wordt georganiseerd.
Carambolebiljart wordt gespeeld met drie ballen: 1 witte, 1 gele en 1 rode bal. Het principe is eenvoudig ->raak met de witte óf de gele bal de andere 2 ballen en maak op die manier punten. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is in de praktijk toch best moeilijk. Het raken van de eerste bal is meestal geen probleem, maar het vinden van de juiste richting naar de tweede bal is dat vaak wel.

Gezelligheid en plezier staan natuurlijk voorop, maar er is ook gelegenheid om te ‘leren’. Bij BC De Veldhoek is het mogelijk om verschillende technieken als bijv. trekken, doorstoten en snijden te leren (voor gevorderden pikeren en masseren). Er wordt ook aandacht besteed aan het leren herkennen van patronen om zodoende gemakkelijker of méér punten (caramboles) te kunnen maken.

Voor informatie kunt u bellen met Philip Vandermaelen, tel. 0522 – 451212, of schrijf een bericht naar p.vandermaelen@hetnet.nl.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.