Zingen in vrouwenkoor?

Heb je zin om te zingen in een vrouwenkoor?

Zima is het wereldmuziek-vrouwenkoor dat op de maandagavonden in de Veldhoek in Koekangerveld bijeenkomt. Samen zingen we de winter door. Het koor start jaarlijks in de herfst en zingt door tot in maart. Zima betekent ‘winter’ in o.a. het Servo-kroatisch en tegelijk is het de afkorting van Zingen op Maandag.

Het is een laagdrempelig koor; we zingen omdat het fijn en verbindend is. Tijdens de
repetities studeren we nieuw repertoire in en in de repetities daarna werken we dit verder uit, met aandacht voor de taal, de stijl en klankkwaliteit en dus ook voor zangtechniek. Dat betekent: geconcentreerd werken, zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen en zonder naar een optreden toe te werken.

Het repertoire bestaat uit meerstemmige arrangementen van volksmuziek uit alle windstreken; Scandinavië, de Balkan, Israël, Zuid-Afrika, Chili, Canada en dit is nog maar een kleine greep uit het veelzijdige repertoire.

Stuur een mailtje naar zingenbijzima@gmail.com dan krijg je meer informatie en kun je een afspraak maken om een keertje vrijblijvend mee te repeteren.